Hoe heeft uw organisatie het AVG technisch voor elkaar?

Bijna een jaar nadat de nieuwe wet van kracht is, is bij de meeste bedrijven de AVG stress voorbij. Betekent dat nu dat bedrijven het goed voor elkaar hebben.

Keiharde cijfers heb ik niet, maar ik denk dat de meeste bedrijven het nog helemaal niet zo goed geregeld hebben. Een hoop bedrijven zijn direct met begonnen met het opstellen van privacy documenten zoals een verwerkingsregister en een privacy statement op de website, maar een duidelijke privacy gedachte/beleid ligt hier vaak niet aan ten grondslag.

Het management is hierin leading, zij moet zorgen dat de AVG onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering wordt, laten zien hoe belangrijk ze privacy vindt en wat er op dit gebied van medewerkers verwacht wordt. Pas als privacy in het DNA van het bedrijf zit, is er sprake van een goede AVG implementatie.

De AVG als onderdeel van de bedrijfsvoering, dit heeft uiteraard tijd nodig, maar door je organisatie te blijven informeren/opleiden op het gebied van de AVG en je personeel vertellen wat je van ze verwacht, is al een goed begin. Deel ook de privacy “missers”, juist door deze te delen leren mensen hiervan en kan de organisatie zich op privacy gebied ontwikkelen.

Meer weten over hoe u de AVG daadwerkelijk binnen uw bedrijfsprocessen kunt implementeren neem dan contact met Annemieke Feyt van Afacts op: +31 640 223 694 of mail naar Annemieke@afacts.nl, dan neem ik contact met u op. Ik help uw organisatie graag met praktisch advies en hulp.

Hoe heeft uw organisatie het AVG technisch voor elkaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: