De functie van FG/privacy professional nog vaak onderschat

Nu bijna een jaar na de introductie van de AVG  ben ik inmiddels bij  verschillende organisaties aan de slag (geweest) en praat ik regelmatig met mijn collega’s over de invulling van FG/privacy professional binnen organisaties.

De gemene deler is vaak dat onder het mom van “doe jij de AVG er even bij “ de functie vaak wordt toegevoegd aan de werkzaamheden van een medewerker die binnen de organisatie ook een andere functie heeft variërend van Security Officer, Risk Manager, Legal functionaris, bedrijfsadviseur en controller.

Deze mensen komen vaak voor het blok te staan omdat er sprake kan zijn van belangenverstrengeling en omdat veel organisaties de volle omvang en de impact van de AVG nog steeds niet overzien. Dat is ook logisch, managers vinden het onderwerp over het algemeen nog steeds niet leuk en zien de AVG als een moetje waardoor ze zich ook niet in de materie verdiepen.

De functie van FG/privacy professional wordt niet alleen onderschat als het gaat om de omvang van de werkzaamheden die hier bij komen kijken, maar ook als het gaat om de benodigde kwaliteiten. Uiteraard moet een FG/privacy professional de nodige vakkennis hebben, maar communicatie vaardigheden, een multidisciplinaire achtergrond en kennis van verschillende disciplines zijn ook van niet te onderschatten waarde. Privacy speelt binnen de hele organisatie en bij klanten en een goede FG/privacy professional moet daarom toegankelijk zijn voor vragen, mee kunnen denken met de organisatie en aan de andere kant lef en een rechte rug hebben. Een daadkrachtige persoon die in oplossingen kan denken binnen de kaders van de privacy wet- en regelgeving.

Een externe FG/privacy professional die ook daadwerkelijk over bovengenoemde kwaliteiten beschikt, kan voor uw organisatie de oplossing zijn. Laten we de behoefte van uw organisatie en de mogelijkheden vooral eens in een kennismakingsgesprek bespreken. Bel Annemieke Feyt van Afacts:  +31 640 223 694 of mail naar Annemieke@afacts.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: