600 AVG klachten ontvangen, voldoet uw organisatie al aan de AVG?

De AVG is inmiddels van kracht, de eerste piek aan media aandacht is voorbij, maar bij een hoop bedrijven moet er nog genoeg gebeuren. Bij de AP zijn t/m eind juni ruim 600 klachten binnen gekomen en beoordeeld.

De AP richt zich verder nu nog hoofdzakelijk op de aanwezigheid van een Functionaris Gegevensbescherming bij overheidsinstellingen, de zorg, financiële dienstverlening en grote bedrijven. Ondertussen worden vooral MKB bedrijven “bang” gemaakt doordat andere bedrijven of nepmedewerkers van de AP op de hoge boetes wijzen bij niet compliancy aan de AVG.

Laat je als bedrijf niet gek maken door deze bangmakerij, maar begin als eerst met het vastleggen van alle processen waarin je persoonsgegevens verwerkt en dat je je klanten en personeel laat weten dat je het beschermen van hun persoonsgegevens serieus neemt.
Bepaal vervolgens met betrokken medewerkers en/of specialisten wat de nieuwe wetgeving verder voor je bedrijf betekent en wat er nog moet gebeuren.

Hulp nodig of wil je weten waar je bedrijf staat als het om AVG compliancy gaat, bel Afacts: +31 640 223 694 of mail naar annemieke@afacts.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: